تاریخ انتشار : 2 آذر 1393 10:5

اولین نشست کمیته قرآن و قانون گزاری در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس

اولین نشست کمیته قرآن و قانون گذاری با حضور اساتید، محققان و دست اندرکاران امور قرآنی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
    بر اساس این گزارش، در این نشست دکتر علی اصغر شعاعی قاری بین المللی قرآن و معاون دانشگاه علوم و معارف قران، حجج اسلام و المسلمین فاضل حسامی رییس شورای گروه مطالعات فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، دکتر حاجی ابوالقاسم دولابی از حافظان قرآن کریم و عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی، سید مصطفی حسینی حافظ قرآن، مسئول دارالقرآن نورالثقلین و مدیر کل اخلاق حوزه های علمیه حضور داشتند.
    اساتید در این نشست موضوعات و اقداماتی که می تواند در دستور کار کمیته قرار گیرد را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
    این کمیته، در کنار استفاده از ظرفیت های جامعه قرآنی و به خصوص علمای حوزه، ارتباط گسترده با فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی به ریاست خانم دکتر لاله افتخاری، را در دستور کار دارد.
    بر اساس این گزارش، یکی از دغدغه های نظام مقدس اسلامی، فرهنگ سازی قرآن است. از مسائلی که در این ارتباط لازم است به طور دقیق برنامه ریزی شود ترویج آن بین خانواده ها و عمومی نمودن فرهنگ قرآنی است لذا نظام قانون گذاری کشور خود را مسئول می داند که برنامه ها و قوانین را در سامان دهی آن، به صورت دقیق مدوّن نماید.
    اگر بتوان فرهنگ قرآنی را در جامعه نهادینه نمود و سبک زندگی را بر مبنای قرآن ساماندهی کرد، بسیاری از معضلات قابل حل است و حتی الزامات تقنین در امور گوناگون را می کاهد.
    مرکز تحقیقات اسلامی مجلس که دغدغه های خویش را در مبانی دینی جهت اشراب آن در قوانین جاری کشور جست وجو می کند، تلاش می نماید که حوزه های گوناگون را در این راستا به کار بندد. این مرکز، کمیته ای در گروه مطالعات فرهنگی و اجتماعی راه اندازی نموده است تا بتواند به طور تخصصی ایده ها، طرح ها و دغدغه ها را در جهت سامان بخشی امور قرآنی به مجلس محترم ارائه فرماید.
    ایده ها و طرح های متعددی بین اعضای جامعه قرآنی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی وجود دارد که لازم است ضمن احصاء آنها، سازوکارهای قانونی در پی ریزی آن فراهم گردد. لذا این کمیته از همه علاقه مندان و صاحب نظران دعوت می نماید ایده های خود را با این مرکز درمیان نهند.