علی جنتی:

سعی می کنیم قانون را ملاک قرار دهیم

وزیر ارشاد درباره ممیزی کتاب گفت: سعی می کنیم آثار اهالی قلمی که در اختیار ارشاد قرار می گیرد، با بلندنظری نگاه شود و در این زمینه قانون را ملاک قرار دهیم.

j.bmpبه گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی در حاشیه رونمایی از بزرگ‌ترین نهج‌البلاغه مطلا که 30 مهرماه در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد، درباره ممیزی کتاب طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: بارها درباره ممیزی صحبت کرده‌ام. در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک‌سری سیاست‌ها و ضوابط ابلاغ کرده که ما باید آن‌ها را عمل و اجرا کنیم. آن‌چه در بحث ممیزی مطرح است، این است که الآن فکر می‌کنیم در گذشته نوعی سخت‌گیری به برخی از موارد این مصوبه اعمال می‌شده است و در تطبیق برخی از مصادیق قانونی دچار اخلال شده که سعی می‌کنیم آن را برطرف کنیم تا آثاری که از سوی اهالی قلم در اختیار ارشاد قرار می‌گیرد، با بلندنظری نگاه و منتشر شود.

وزیر ارشاد در ادامه در خصوص برنامه‌های این وزارت‌خانه برای جلوگیری از مصادره مفاخر فرهنگی ایران و ثبت آن‌ها در یونسکو از سوی دیگر کشورها،‌ اظهار کرد: البته مفاخر ایرانی را نمی‌توانند ثبت کنند. مفاخر ایرانی هستند و هیچ‌کس نمی‌تواند آن‌ها را به نام خود مصادره و ثبت کند.

او افزود: البته دیگران گاهی سعی کرده‌اند آن‌چه رنگ ایرانی دارد، مثل کتیبه‌های مقبره نظامی را عوض کنند، ولی این دلیل از بین رفتن مفاخر ما نیست.

جنتی سپس گفت: مقبره مولانا در ترکیه است، ولی همه می‌دانند تمام اشعار او به فارسی است و این زبان متعلق به ایرانی‌ها است و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را مصادره کند.

او همچنین گفت: بسیار از مفاخری که در خارج ایران ثبت شده‌اند، مفاخر ایرانی هستند و کسی نمی‌تواند آن‌ها را به نفع خود به ثبت برساند.

وزیر ارشاد درباره برنامه‌های این وزارت‌خانه برای جلوگیری و پیگیری این دست اقدام‌ها گفت:‌ مسؤول پیگیری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی است که به وزارت ارشاد وابسته است. یکی از وظایف این انجمن آن است که در قالب برگزاری سمینارها و همایش‌ها با دعوت از صاحب‌نظران و گرفتن مقاله‌ها در این زمینه فعالیت کند.

او در پاسخ به این سؤال که بودجه اختصاصی برای گسترش زبان فارسی چقدر است، گفت:‌ نمی‌دانم، چون بودجه گسترش زبان فارسی به شورای گسترش زبان فارسی داده می‌شده که قبلا جزو ابواب جمعی وزارت ارشاد بوده است، اما الآن کار به بنیاد سعدی واگذار شده که خارج از وزارت ارشاد است، ولی با ارشاد هماهنگ است.

او افزود: کار مطالعاتی گسترش زبان فارسی در آن‌جا انجام می‌شود، اما کار اجرایی آن را رایزنی‌های فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر عهده دارد.

جنتی درباره برنامه‌های حضور ایران در نمایشگاه کتاب کشورهای خارجی از جمله فرانکفورت نیز گفت: نمایشگاه کتاب فرانکفورت یک نمایشگاه بین‌المللی برجسته است که سالیان سال برگزار شده است و جمهوری اسلامی نیز هر سال به عنوان یکی از شرکت‌کننده‌ها در آن غرفه داشته است.

او همچنین گفت: ما علاوه بر حضور در این نمایشگاه هرساله در نمایشگاه دیگر کشورها هم حضور پیدا می‌کنیم، اما حضور ما مستقل نخواهد بود.

جنتی افزود: البته در قالب هفته‌های فرهنگی که در دیگر کشورها برگزار می‌شود، نمایشگاه کتاب هم جزو برنامه‌های هفته‌های فرهنگی ایران است. ‌

وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سؤالی در رابطه با تعیین شدن رییس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت:‌ در آینده نزدیک شورایی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود که بلافاصله پس از آن رییس این سازمان انتخاب می‌شود.

او همچنین در رابطه با برنامه‌های هفته کتاب گفت: تا کنون من در جلسه‌ای در رابطه با هفته کتاب شرکت نکرده‌ام برای این‌که نرسیده‌ام، اما برنامه‌های هفته کتاب بر عهده معاونت فرهنگی است که مدیر آن تازه انتخاب شده است.

او افزود: البته سعی می‌کنیم امسال در هفته کتاب،‌ کتاب‌هایی را معرفی کنیم که بیش‌تر مورد استفاده عامه مردم بویژه دانشجویان و دانش‌آموزان قرار بگیرد.