یک حقوقدان:

یک حقوقدان: برای برابری انسان ها باید از جزء به کل حرکت کرد

یک حقوقدان گفت: همه با هم برابر هستند، اما برای رسیدن به برابری واقعی باید از جزء به کل حرکت کرد.

43-82.jpgبه گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امیر نیک‌پی طی سخنانی در نشست تخصصی «جامعه‌شناسی زنان و جنسیت»، اظهار کرد: در اواخر قرن 18 در فرانسه اعلام کردند که همه‌ انسان‌ها با هم برابر هستند، اما 160 سال طول کشید تا به زنان حق رای بدهند.

وی ادامه داد: در قرآن نیز آمده است که همه در برابر خدا یکسان هستند. در کل همه با هم برابرند، اما برای رسیدن به برابری اصلی باید از جزء شروع کرد.

نیک‌پی تصریح کرد: وقتی جوامع را نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که در برخی از جوامع زنان را در فضای عمومی قبول ندارند. در برخی دیگر از جوامع زن را در فضای عمومی می‌پذیرند، اما برابری جنسیتی را نمی‌پذیرند. یکسری دیگر از جوامع هستند که برابری جنسیتی را در قانون می‌پذیرند اما در عمل با مشکل مواجه هستند؛ بنابراین برخی از کشورها برابری جنسیتی را می‌پذیرند، اما برابری شهروندی را نمی‌پذیرند.

در ادامه نشست،‌ مسرت امیرآبادی خاطرنشان کرد: ما از طرفی درگیر سنت‌ها و قوانین نادرست هستیم و از طرف دیگر شاهد تسخیر فضای عمومی توسط زنان.

این استاد دانشگاه گفت: مساله‌ مهمی که برای ما باعث به وجودآمدن بحران شده، کاهش ازداج و ازدیاد طلاق است که دولت و جامعه را وارد معادلات جدیدی می‌کند.

وی افزود: زمانی که بحث منشور حقوق شهروندی مطرح می‌شود نه تنها مساله دولت و حکومت است بلکه به ما و جامعه‌ مدنی نیز مربوط است که ما چگونه این حقوق را در مورد خودمان مطرح کنیم که در این راستا حقوق شهروندی ما را به حقوق مدنی ارجاع می‌دهد.

امیر ابراهیمی با بیان این که ریشه‌ بسیاری از مشکلات در دوگانگی مسائل عمومی و خصوصی است، گفت:‌ برای مردان حضور در جوامع عمومی بسیار حائز اهمیت بوده و برای زنان حضور در عرصه‌ خصوصی که در این راستا در سال‌های اخیر نظرات بسیار زیادی بیان شده که زنان نیز باید در عرصه‌ عمومی همانند مردان حضور داشته باشند.