بیانیه کانون دانشگاهیان در حمایت از شورای نگهبان

اعضای کانون دانشگاهیان ایران اسلامی سراسر کشور با صدور بیانیه ای خطاب به آیت الله احمد جنتی، از اقدامات و عملکرد شورای نگهبان در مسیر منتهی به انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند.

kanoon-1.jpg

متن این بیانیه بدین شرح است:

«باسمه تعالی

محضر مبارک حضرت آیت‌الله جنتی (دام ظله)

دبیر و عضو محترم شورای نگهبان

شورای نگهبان در ساختار نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جایگاه والا و منحصر به فردی برخوردار بوده و مطابق با اصول 91، 93، 94 و 96 قانون اساسی، رسالت شورای نگهبان، حفاظت از قانون اساسی و احراز مطابقت کلیه قوانین نظام با اسلام ناب و موازین شریعت است. هم-چنین وفق اصول 99 و 118 قانون یاد شده، شورای نگهبان مسئولیت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری را بر عهده دارد.

1- از آنجا که جمهوری اسلامی ایران، نظامی است برآمده از شریعت مقدس اسلام با زعامت ولی فقیه عادل و تکیه بر آراء و مقبولیت مردمی است که این دو عنصر ذیل مقوله مردم‌سالاری دینی ترکیب شده و انتخابات ریاست جمهوری نیز بارزترین نماد مردم‌سالاری دینی در نظام است، انتظار می‌رود به منظور تحقق حماسه سیاسی در انتخابات آینده و برگزاری آن در بالاترین تراز آزادی و سلامت، شورای محترم نگهبان، با کمال دقت و قدرت عملکرد قانونی، قاطعانه و بدون اغماض خود را در خصوص احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی را مطابق با اصل 115 قانون اساسی داشته باشد. طبیعی است که، آن نهاد محترم در بررسی و احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی تمامی ابعاد و جوانب مربوط به اصل مذکور را مدنظر قرار داده و وظیفه خود را با استحکام تمام انجام داده و از فضاسازی و جوسازی برخی افراد و گروهها در مقابل وظایف قانونی خود ابایی نداشته و تحت تاثیر هیچ قدرتی قرار نخواهد گرفت.

2- انتظار می‌رود نامزدهای انتخاباتی که به هر دلیلی احراز صلاحیت نشده‌اند، حرمت نهادهای قانونی کشور و نظام را رعایت کرده، و به رای و نظر شورای نگهبان برخاسته از قانون اساسی تمکین کرده و با احترام به نظر این شورا جایگاه آن را حفظ کنند.

3- به نامزدهای انتخاباتی و جریانهای سیاسی پشتیبان آن توصیه می‌شود که در فضای رقابتی کاملا سالم و عادلانه، اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند و "قانون‌مداری و اخلاق‌مداری" و رجحان مصالح و منافع کشور و انقلاب را سرلوحه کار خود قرار داده، از هرگونه اختلاف‏افکنی و التهاب‌آفرینی به شدت پرهیز کنند و به جای تخریب یکدیگر، طرح و برنامه‌های خود را در حوزه‌های مختلف مبتنی بر درک صحیح از واقعیت‌های موجود و تحلیل‌های عالمانه ارائه دهند. رعایت این مهم در شرایط حساس کنونی به مثابه التزام عملی به قانون و به خصوص اصل مترقی ولایت فقیه به شمار می‌رود.

اعضای کانون دانشگاهیان ایران اسلامی سراسر کشور بعنوان بزرگترین تشکل دانشگاهی اصولگرا، ضمن حمایت از حضور همه قشرهای پایبند به قانون اساسی نظام در عرصه انتخابات در جهت آفریدن حماسه سیاسی بر پشتیبانی از شورای نگهبان در انجام وظایف قانونی در بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری تاکید دارد و خود را موظف به حمایت همه جانبه از تصمیمات آن شورای محترم دانسته و در این خصوص از هیچ‌گونه کوششی دریغ نخواهد کرد.»